جمعه 07 اردیبهشت 1403
EN

اخبار

قابل توجه زائرین محترم عتبات عالیات

قابل توجه زائرین محترم عتبات عالیات

قابل توجه زائرین محترم عتبات عالیات

     با توجه به فعالیت غیر مجاز در حوزه عتبات عالیات ، مواردی جهت پیشگیری از تضییع حقوق متقاضیان سفر به عتبات عالیات به آگاهی می رساند : 

 

    1-  عدم قرار داد امنیت : کلیه زائرین اعزامی به عتبات عالیات توسط کاروانهای غیر مجاز از پوشش امنیتی داخل خاک عراق بهره مند نمی باشند و با توجه به موقعیت و شرایط حساس کشور عراق وجود نیروی امنیتی یکی از راهکارهای کاهش خطرات احتمالی و عملیات های تروریستی و محافظت از جان و مال زائرین می باشد که این مهم فقط از طریق کاروانهای زیارتی تحت پوشش سازمان حج و زیارت میسر می باشد.

2-  عدم بیمه کامل زائرین: اکثر دفاتر زیارتی غیر مجاز به منظور کاهش هزینه های زائرین اقدام به پوشش بیمه ای زائرین با حداقل قیمت نموده و در صورت بروز حوادث غیر قابل پیش بینی ، بیشترین خسارت به زائرین وارد می شود ،درحالی که کلیه زائرین اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت با حداکثر سقف بیمه و خدمات بیمه ای در کشور عراق و ادامه طول درمان در صورت نیاز در ایران اقدام می نماید.

3- عدم قرارداد با مرکز پزشکی :اعزام زائرین با دفاتر غیر مجاز به دلیل نداشتن قرار داد با مرکز پزشکی موجب بروز مشکلاتی برای این مرکز که با سازمان حج و زیارت قرارداد دارد میگردد .از جمله در صورت اعزام زائرین با کاروانهای غیر مجاز و نبود کادر پزشکی ، مدیران اینگونه دفاتر با توجه به تجربه چندین سفر خود زائران را به سمت مرکز پزشکی هدایت می کنند و در صورت عدم رسیدگی به وضع بیماران شروع به سرو صدا و هرج و مرج می نمایند ، این درحالیست که کلیه زائرین اعزام شده از طریق سازمان حج و زیارت با توجه به قرارداد منعقد شده با مرکز پزشکی حج تحت پوشش خدمات درمانی هیئت پزشکی می باشند .

4-  عدم قرارداد ارز همراه زائرین:دفاتر زیارتی غیر مجاز به دلیل نداشتن قرارداد با بانک ملی امکان تهیه ارز همراه برای زائرین را ندارند ،درحالی که با توجه به مرتبط بودن سیستم ثبت نام زائرین عتبات عالیات با سیستم بانک ملی در صورت وارد کردن کد ملی زائر در سیستم بانک ملی و وجود مشخصات زائر ،امکان پرداخت ارز همراه به زائرین امکان پذیر است.

5-  تعداد ایام سفر 6 روز یا 5 روز : بعضاً مشاهده گردیده که دفاترغیر مجاز با اعلام طول سفر 6 یا 5 روز از زمان حرکت تا بازگشت به ایران را محاسبه کرده و مسیر رفت و برگشت را نیز جزء اقامت زائرین محسوب می نمایند.

6-  باتوجه به گزارشات واصله اعزام کنندگان غیر مجاز ، در پروازهای هوائی شب آخر به بهانه زیارت مرقد مطهر حرعلیه رحمه پس از خروج از هتل و زیارت به سمت فرودگاه حرکت مینمایند که موجب کسر پرداخت یک شب اسکان هتل می گردد.

7-   در پروازهای هوائی دفاتر غیر مجاز معمولا یک وعده صبحانه را به بهانه سرو در هواپیما حذف می کنند .

8-  در اعزام زائرین از طریق دفاتر غیر مجاز معمولاً به بهانه اینکه یک شب بیشتر در کربلا اسکان داشته باشند بصورت عبوری زیارت کاظمین را انجام می دهند و غذا نیز از طریق عتبه سرو می گردد .

9-   برخی دفاتر غیر مجاز با اسکان بیشتر در نجف اشرف و بردن زائرین به صورت عبوری به کربلا باعث نارضایتی زائرین را فراهم می آورند و پس از بازگشت نیز به دلیل اینکه با دفاتر غیر مجاز اعزام شده است زائر جهت رسیدگی به حقوق پایمال شده خویش متحمل سختی فروانی میگردد.

10-  نداشتن ستاد عملیاتی در عراق: دفاتر غیر مجاز به دلیل نداشتن توان اجرائی و تحت حمایت نبودن سازمان حج و زیارت ، هیچگونه ستادی در کشور عراق به منظور پیگیری امور زائرین نداشته و در صورت هرگونه حادثه و پیشامد احتمالی بیشترین آسیب به زائرین خسارت دیده به دلیل عدم آگاهی وارد میگردد.

11- عدم اسکان در مهمانسرای مرزی: سازمان حج و زیارت به منظور رفاه حال زائرین عتبات عالیات در شهر های مرزی منتهی به کشور عراق اقدام به ایجاد مهمانسرا نموده است که علاوه بر رفع خستگی زائرین وایجاد برنامه های فرهنگی از قبیل  برگزاری مراسم زیارت عاشورا و نوحه خوانی ، نسبت به تقویت فضای معنوی کاروان اقدام می نماید ،درحالی که دفاتر غیر مجاز در شهرهای مرزی با منتظر نگه داشتن زائر در اتوبوس و یا در نقطه صفر مرزی موجب خستگی بیش از حد زائر می گردند و در نتیجه میزان صبر و شکیبائی زائر کاهش یافته و بعضا موجب بروز برخوردهایی ناهنجار نیز می گردد.

12-پرداخت هزینه غذای بین راهی توسط زائر:در سفرهای زیارتی که از طریق دفاتر غیر مجاز صورت می گیرد زائر هزینه غذای بین راهی خود را می بایست پرداخت نماید ،درحالی که زائرین اعزامی  از طریق سازمان حج و زیارت پس از پرداخت هزینه سفر در طول سفر هیچگونه وجهی پرداخت نمی نمایند.

13-      پرداخت هزینه کاظمین توسط خود زائر:یکی دیگر از هزینه هائی که توسط زائرین اعزامی با کاروانهای غیر مجاز پرداخت می گردد ، هزینه تشرف به کاظمین می باشد .

14-      دریافت ورودیه فرودگاه نجف از خود زائر: دریافت ورودیه فرودگاه شهر نجف اشرف از زائرین اعزامی با  پروازهای هوائی دفاتر غیر مجاز ، از دیگر هزینه هائی است که زائرین خودشان پرداخت می نمایند ،درصورتی که در اعزامهای هوائی سازمان حج و زیارت و پس از ورود به فرودگاه نجف اشرف از زائرین هیچگونه وجهی دریافت نمی گردد.

15-      استفاده از گوشت بوفالو به جای گوشت گوسفند:در تهیه و سرو غذا در هتل هائی که کاروانهای غیر مجاز اسکان دارند بعضاً مشاهده گردیده است که از گوشت بوفالو 5000 دیناری بجای گوشت گوسفند 15000 دیناری استفاده می گردد.

16-        خدمات هتل: کاروانهای غیر مجاز به منظور کاهش قیمت، در هنگام اسکان زائرین در هتل ،خدمات هتل را نمی گیرند و خدمات را خودشان انجام می دهند که باعث کاهش کیفیت خدمات و اعتراض زائرین می گردد.

17-      تعداد اطاق و تخت در هتل : دفاتر زیارتی غیر مجاز به منظور افزایش سود دهی و کاهش هزینه ها معمولا از اطاقهای 3 و یا 4 تخته در قالب 11 یا 12 اطاق استفاده می کنند ،درحالی که زائرین اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت در اطاقهای 2 و سه تخته اسکان داده می شوند و تعداد اطاقها نیز 17 باب می باشد.

18-      گاه مشاهده میشود که برخی از گروه های آزاد  ، هزینه سفر را از قیمتهای سازمان نیز پائین تر اعلام می نمایند ولی در کنار آنها قیمتهائی بالاتر از نرخ سازمان نیز دارند که ابتدائاً ارائه نمی شود.

19- در کاروانهای اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت از نیروهای خدمتگزار با تجربه و گزینش شده (طبق ضوابط سازمان حج و زیارت)استفاده می گردد که  در صورت قصور با آنان برخورد قانونی صورت می گیرد ،درصورتی که  کاروانهای غیر مجاز از افرادی بهره گرفته می شود که به دلیل عدم گزینش در خصوص صلاحیت فردی ،اخلاقی و اجتماعی آنان اطمینان حاصل نشده و مرجعی جهت برخورد قانونی با آنان وجود ندارد.

20-      هزینه حمل بار در کشور عراق و در مرزها از زائرین اعزامی با کاروان های غیر مجاز ،در همان محل دریافت می شود در حالی که زائرین کاروانهای سازمان حج و زیارت در این مورد مبلغی پرداخت نمی نمایند.

21-در کاروان های اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت برای هزینه های ضروری سفر ، مبلغ 000/000/1ریال در اختیار مدیر کاروان اعزامی  بصورت تنخواه  قرار داده می شود  تا به نفع زائرین در مواقع ضروری هزینه گردد.

22-       در اعزام کاروانهای عتبات عالیات تحت نظارت سازمان حج و زیارت ،درصورت هرگونه شکایت ،زائر می تواند با مراجعه به حج و زیارت استان استیفای حق نماید ،ولی در کاروانهای غیر مجاز زائران در صورت شکایت می بایست به دادگستری مراجعه نموده و از آن شخص شکایت نمایند که به دلیل طولانی بودن مسیر اجرایی آن ،زائر از شکایت خود منصرف می گردد.

                                                                                                                     حج و زیارت استان کرمان

آرشیو اخبار